Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
- Introducció
La finalitat del nostre projecte es basa en treballar els animals de granja d'una manera interactiva, a partir del Jclic, tant a l'aula com a casa.
Ajudar a potenciar i a desenvolupar processos mentals d'associació i representació. Classificant els animals a partir de les seves característiques. A partir dels seus continguts, avaluarem l'èxit del nostre projecte.
- Objectius
- Ajudar als educadors i families en l'educació dels infants.
- Oferir diverses activitats relacionades amb un centre d'interès.
- Treballar l'eina escollida.
- Desenvolupar la capacitat d'associació.
- Exercitar la memòria.
- Fomentar l'autosuperació.
- Potenciar el vocabulari dels animals.
- Reconèixer els animals de granja.
- Continguts
- Reconeixement i utilització dels elements bàsics de l'ordinador i programari.
- Coneixement sobre els diferents animals de granja.
- Actitud positiva davant les diferents activitats.
- Metodologia
Previàment hauriem explicat l'unitat didàctica dels animals de granja, aniriem a l'aula d'informàtica per realitzar les activitats.
En aquest projecte final, trobarem diferents activitats destinades a infants de cicle inicial de primària.
Trobarem una varietat d'activitats de nivells més senzills a superiors, tot tipus de trencaclosques, sopa de lletres, memory, paraules creuades...
En totes les activitats l'infant desenvolupa l'observació, l'associació, representació, relació i la classificació dels animals de granja diferenciant les característiques d'aquests. Activitats intractives que ajuden en processos mentals bàsics i en el conèixement dels animals.
- Avaluació
A partir de les explicacions impartides a classe, sobre els animals de granja, avaluarem els seus coneixements a travès de les activitats realitzades del Jclic.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (3)
Després de treballar els diferents recursos educatius i realitzar diverses activitats per treballar els centres d’interès hem decidit realitzar el projecte final amb el Jclic. En aquest projecte tractem els animals de granja a partir de diverses activitats lúdiques que fan aprendre a través del joc amb activitats de relacionar, memoritzar i esbrinar.
Ja podeu gaudir del nostre Jclic!!!
Ja podeu gaudir del nostre Jclic!!!
Esperem que us agradi!!!
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
La Quaresma és un període de temps de set setmanes comprès entre la fi del Carnaval i la Pasqua de Resurrecció. Aquest fet es recorda els quaranta dies que Jesucrist va dejunar al desert. La Quaresma comença el Dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Resurrecció. En aquest temps s’ha de preparar el cos i la ment per l’arribada de la Primavera. Aquest temps es representa com una dona vestida amb ampla faldilla i set cames amb un bacallà a les mans. Aquesta dona es reconeix com la Vella Quaresma i serveix per contar el temps que queda per la Pascua. Cada setmana se li arrenca una pota i es canta la cançó de la Vella Quaresma.
Enllaços relacionats:
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Els nens tenen una serie etapes pel seu creixement i cada etapa porta el seu temps.
0-3 anys.
Els primers anys de vida d’infant són fundamentals pel seu desenvolupament físic i mental. En aquest anys els nens depenen completament dels pares. En aquesta etapa anirà descobrint allò que l’envolta, i formarà la seva personalitat. Es una etapa essencial en la vida.
En el seu primer mes de vida, l’infant no veurà amb tota la precisió possible, però a la seva mare la reconeixerà perfectament per la seva olor. El seu millor aliat és el plor, és la seva arma per cridar l’atenció. Poc a poc, el coll es va posant fort, per suportar el pes del coll i també mou les cames i els braços. A més comença a estimular els seus reflexos. A mesura que creix el nen comença a fer sorolls i el seu plor es comença a diferencia segons el que tingui: gana, son… També a comunicar mitjançant el seu somriure i la seva visió. Als tres mesos comença a veure color i el seu sistema auditiu es va desenvolupant. Comença a utilitzar les mans, identificar sons i a moure i agafa tot allò que troba (joguines).
Als quatre mesos esta més espavilat, comença a diferenciar allò que es familiar d’allò desconegut. En àmbit de l’alimentació el nen als sis mesos o així comença a menjar papilles, i als set mesos diu paraules com “no” i també li surten les dents.
A mesura que es fan grans els bebes van esbrinant la seva autoritat, la seva autonomia ja que comencen a caminar. Així als dos anys els bebes ja poden dir el seu nom perfectament i mantenir una mínima conversació, també diuen adéu als bolquers i el seu comportament és més rebel. Un altre factor important és la imitació als adults. Als tres anys ja no és un bebe és un nen.
3 - 6 anys
Entre els 3 i 6 anys, els nens tenen una imaginació sorprenen. El procés de maduració, no es gens fàcil. El nen ha de conèixer el món i anar relacionar-se. Per aquest motiu, els nens treuen la seva imaginació per crea un món paral·lel on tinguin protecció i sigui el seu refugi. Així els pares han de tenir en compte a aquestes edats el fet de jugar amb ells, i estar present en aquesta capacitat d’imaginació que tenen per inventar-se situacions.
També comencen a reconèixer l’amistat i accepten responsabilitats. Es reconeixen amb el sexe és a dir, els nens comencen a fer allò que fa el pare i les nenes el que fa la mare.
6 - 12 anys
Comencen a tindre responsabilitats, és a dir, la escola. El paper que tenen els pares és d’influenciar als seus fills de forma positiva perquè el nen li agradi el que fa (llegir, escriure…). Han de premiar allò que fa bé i ajudar a rectificar el que està malament.
És té que cuidar els nens amb una alimentació sana, ensenya al nen a menjar de tot (fruita, verdura…) tenir present també hàbit de l’ higiene personal i fer que el esport estigui present en la vida del nen.
El nen creix i cada com té més present la seva presencia física, respectar el que vulgui estar sol, la seva independència… Tot això fa saber que el nen ja es independent i que ara és té que deixar que voli sol, que experimenti, que aprengui, que equivoqui, però això si que sempre ha de saber que tindrà el suport de la família quan ho necessiti.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
El Tió de Nadal és una tradició molt popular a Catalunya. Es tracta d’agafar un tronc i decorar-lo posant-li una barretina vermella i fent-li una cara sonrient i també se’l tapa amb una manteta i els nens des de que el posen ( 8 de desembre, per la purísima) li han de donar menjar fins el dia 24 que es quan el fan cagar.
La nit de Nadal, se'l fa cagar a base de donar-li cops de bastó alhora que se li canta una cançó tradicional. A continuació us exposem unes quantes cançons per poder cantar-les:
- Caga tió
Caga tió, caga torró,
d’avellana o de pinyó.
no caguis arengades
que són massa salades,
caga torrons
que són més bons.
i si no vols cagar...
et donaré un cop de bastó,
caga tió!
d’avellana o de pinyó.
no caguis arengades
que són massa salades,
caga torrons
que són més bons.
i si no vols cagar...
et donaré un cop de bastó,
caga tió!
- Caga tió.
Caga tió
Caga tió, tió de Nadal
posarem el porc en sal,
la gallina a la pastera
i el pollí a dalt del pi
Toca, toca Valentí.
Passen bous i Vaques
Gallines amb sabates
i galls amb sabatons.
Correu, correu minyons,
que la teta fa torrons,
el vicari els ha tastat,
diu que són un poc salats.
Ai el brut; ai, el porc;
ai, la cara, cara, cara;
ai, el brut; ai, el porc;
ai, el cara de pebrot.
Caga tió, tió de Nadal
posarem el porc en sal,
la gallina a la pastera
i el pollí a dalt del pi
Toca, toca Valentí.
Passen bous i Vaques
Gallines amb sabates
i galls amb sabatons.
Correu, correu minyons,
que la teta fa torrons,
el vicari els ha tastat,
diu que són un poc salats.
Ai el brut; ai, el porc;
ai, la cara, cara, cara;
ai, el brut; ai, el porc;
ai, el cara de pebrot.
Tradicionalment, el Tió sol cagar llaminadures i alguna joguina, així com coses de menjar i beure per als àpats de Nadal i Sant Esteve (torrons, xampany, etc).
Per indicar que ja no vol cagar res més, caga un arengada ben salada, un all o una ceba.
Per acabar us penjem una imatge del tió, per a que els més petits poguin fer el seu caga tió.
L’únic que s’ha de fer és imprimir, retallar i enganxar les parts!
Esperem que us agradi!!
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Actualment s’ha sol superar les necessitats mitges nutricionals de la població, així doncs, amb aquestes necessitats satisfetes, es menja per molts altres motius, entre ells quals es troba el plaer.
Sovint, la fam que fa menjar a les persones diverses vegades al dia no té res a veure amb la necessitat de reposar les energies consumides, amb la qual cosa es consumeixen més calories de les necessàries, i es crea l’obesitat.
Per mantenir un bon estat de salut i desenvolupar-se de forma òptima s’haurà de seguir una dieta equilibrada, a través de la piràmide nutricional, que consisteix en menjar els aliments racionats segons els diferents grups d’aliments.
Per l’elaboració de menús haurem de tindre en compte el percentatge de calories diaries que consumim, així que les distribuirem de la següent manera:
- Esmorzar, 25% de calories.
- Dinar de mig matí, 5% de calories.
- Menjar, 30% de calories.
- Berenar, 15% de calories.
- Sopar, 25% de calories.
Enllaços:
http://www.cucurrucu.com/una-dieta-equilibrada/index.html
http://www.xtec.es/escola/tastam/
http://www.alimentacion.es/es/campanas/consumo_fruta_verdura_escuelas/frutiJuego.aspx
http://obesidadinfantil.consumer.es/web/es/saca_provecho/
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
En 1954 des de l’Assemblea general de les Nacions Unides es va pensar implantar el dia Universal de d’Infància. Així en 1959 es va aprovar la declaració sobre els drets dels nens i en 1989 la convenció sobre els drets del nen. La data de aquests dos esdeveniments és el 20 de novembre, per aquest motiu es va consolidar el dia Universal del nen.
Entre altres drets del que es van aprovar, aquests van ser alguns d’ells:
- · Dret a la igualtat indiferentment del seu origen, sexe, raça o religió.
- · Té dret a la intimitat
- · Dret a jugar i a una educació gratuïta.
- · Té dret a ser protegit en conflictes armats.
- · El nen té dret a una família.
- · Dret a la protecció contra el treball infantil.
- · Té dret a una alimentació i a una bona higiene
- · El nen té dret a donar a conèixer la seva opinió.
En resum, amb aquest dia ens volem recordar que el nen no és solament un ser fràgil que se’l ha de protegir que a part d’això és una persona que té dret a ser educat, cuidat i protegit indiferentment d’ on hagi nascut.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
És una de les festes més divertides de l’any, ja que es caracteritza per les disfresses i els festivals al mig del carrer, en els quals està quasi tot permès, tal i com ho diu la dita “Per Carnaval, tot s’hi val”.
La data d’aquesta festa no és fixa, si no que varia cada any, pot ser des de finals de gener fins a principis de març.
A Tarragona, el començament i el final de la festa s’indica quan el tonel, que es situa a la plaça de l’ Ajuntament, es crema en mig dels focs dels diables amb un castell ple de focs artificials.
Els menjars més representatius del carnaval són, les coques de llardons, els llardons per ells mateixos, la sardina, la botifarra d’ou, i per dijous gras, l’ou.
A les escoles també es treballa la festa de carnaval i amb ella el rei carnestoltes, el qual es crema per finalitzar la festa.
Si voleu escoltar el conte del carnestoltes i la seva concubina, aneu al següent link:
http://www.goear.com/listen.php?v=215c671Links per realitzar activitats:
http://www.edu365.cat/carnaval/index.htm
http://clic.xtec.net/db/act_ca.jsp?id=2004
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Aquí us penjem un video sobre el Nadal, està en tres parts, és molt interesant ja que parla sobre els valors de les persones quan arriba aquesta magnifica data, tan especial per a tots.
Esperem que us agradi!
Esperem que us agradi!
Primera part
Segona part
Tercera part
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Aquest es un dels centres d'interès que més els hi agrada treballar als nens/es.
Us explicarem una mica d'historieta sobre els Reis Mags i el tortell de reis, i os posarem la carta als reis per a que la pugeu imprimir i així els nens l'escriguin i la puguin enviar.
Us explicarem una mica d'historieta sobre els Reis Mags i el tortell de reis, i os posarem la carta als reis per a que la pugeu imprimir i així els nens l'escriguin i la puguin enviar.
- Els Reixos, són uns mags que van ser guiats per un estel fins arribar a Betlem per portar-li regals a Jesús. Aquests regals van ser or, encens i mirra.
-Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i blancs, anava vestit amb una túnica de color verd i amb una capa taronja, d’origen europeu, i va oferir l’or a Jesús.
-Gaspar, el rei ros, jove, tenia la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, anava vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, d’origen asiàtic, i va donar l’encens a Jesús.
-Baltasar, el rei negre, vesteia segons l’estil dels àrabs, portava una túnica vermella i una capa blanca, d’origen africà i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra.
- El dia 6 és típic menjar el Tortell de Reis que és un pastís típic català el qual te forma d’anella,està fet de pasta fullada esta farcit de massapà encara que actualment també se li posa nata o crema, porta fruita confitada i pinyons al damunt, al centre està decorat amb una corona.
En aquest tortell ens trobem dues sorpreses amagades: una fava seca i una figura. Diu la tradició que aquell qui troba la figureta és coronat, mentre que qui troba la fava li tocarà pagar el tortell el pròxim any.
CARTA ALS REIS MAGS
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Primer pas per conèixer els colors
El procés que podeu trobar en aquest link és perfecte per explicar els colors als infants.
Parla del sol i les ombres explicant com fer activitats amb els infants gracies això i finalment introduïm l’arc de sant Martí per els colors.
Les joguines, la paret de l’habitació, tot l’entorn te un color especial i diferent que encara el infant no coneix; però no necessita arribar a la llar d’infants per iniciar el seu aprenentatge, aconsellem alguns jocs senzills per estimular.
- Dir el color dels objectes com les sabates blaves, camisa blanca...
- Fer construccions amb dos colors i demanar que guardin un color.
- Escollir un dia per vestir-se d’un sol color i utilitzar tots el accessoris també d’aquest color.
- Col·loca en una caixa elements de diversos color i demana-li que separi un color de la resta.
- Pel carrer senyala objectes i identificar el color.
Tot els infants arriben amb més o menys coneixements a l’escola primaria. De totes maneres sempre se’ls comença a educar en els colors més bàsics.
Colors i Formes
Joc educatiu COLORAMA, aquest joc obliga als infants a fixar-se amb atenció, comparar, nombrar i ordenar mentres desenvolupen la seva destresa manual i el pensament lògic.
Un joc divertit per la introducció al coneixement dels colors i les formes.
Ideal per nens i nenes de 3 a 6 anys.
Ideal per nens i nenes de 3 a 6 anys.
Aqui podeu trobar jocs interactius per treballar els colors, pintar dibuixos que els i agraden i els estimulen per aprendre més.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
A continuació us exposarem una gran quantitat de recursos i pàgines on podeu trobar molta informació per treballar les estacions amb els infants.
Quatre projectes d’activitats per l’àrea de descoberta del entorn en educació infantil sobre les estacions del anys. Els projectes es presenten per separat per facilitar treballar amb ells durant les quatre estacions.
http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=3587
http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=3587
- La primavera
- L’estiu
- La tardor
- El hivern
- Jocs interactius molt divertits i educatius, podeu descargar el programa i jugar junt als vostres fills en activitats que expliquen des de la roba de cada estació fins el temps i altres aspectes observables de les estacions.
La Tardor:
En aquest bloc podeu trobar una gran varietat d’activitats per a treballar amb els infants.
La primavera
Per treballar la primavera podeu crear un hort, si no teniu la possibilitat per manca d’espai, existeixen moltes activitats amb plantes, com la de tenir una a classe o a casa on l’infant sigui el protagonista de tenir cura de la planta.
Si teniu la possibilitat la creació d’un hort es una experiència molt bonica on podeu treballar la importància del sol per les plantes, així com l’aigua. Explicar perquè floreixen els arbres i com evoluciona el temps al llarg de la primavera.
Panells de temps
Aquests són un element bàsic en les aules i perquè no a casa. És una manera de treballar el temps al llarg de tot el curs i destacar els canvis de cada estació. Podeu trobar gran varietat de panells, en aquest cas us adjunto un en forma de joc per fer més dinàmica la observació del temps.
Panel del tiempo en forma de ruleta
Aquí us deixo un altre panell per treballar les estacions i els mesos del any. Esta destinat per infants de 5 anys.
Estiu
Jocs d'aigua
No perdeu l'oportunitat de treballar i vivenciar les activitats. L'estiu es el moment perfecte per mullar-nos i jugar a embrutar-nos.
Us deixo un recull de jocs d'aigua molt utils per qualsevol tarda d'estiu.
Les quatre estaciones de Vivaldi.
Aprofiteu la musica per potenciar els sentits en els vostres infants. A nivell audiovisual, perquè no es un moment perfecte per donar a conèixer música i cultura i experimentar d'altres maneres amb l'entorn.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Ara us explicarem aquest dos dies tan especials, on els podeu dur a terme a l'escola o a casa, no especificarem cap activitat però si que us podem dir algunes coses per fer:
- un punt de llibre
- un dibuix
- una postal
- alguna flor per la mare
- ...
Tot seguit us expliquem el dia del pare i el dia de la mare:
El dia del pare
- un punt de llibre
- un dibuix
- una postal
- alguna flor per la mare
- ...
Tot seguit us expliquem el dia del pare i el dia de la mare:
El dia del pare
El dia del pare és molt semblant al dia de la mare, però aqui el conmemorat és el pare. Es celebra el 19 de març.
Com anècdota dir que primer es va celebrar el dia del pare, i amb el temps van pensar en fer també un dia especial dedicat a la mare.
El dia de la mare
El dia de la mare es celebra el primer diumenge de maig a Espanya, en altres llocs es celebra depenent de les dates, per fer honor a totes les mares.
Ara a l’actualitat s’ha convertit en una festa a molts llocs del món.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Aquesta festa es celebra el 31 d’Octubre. La festa de Halloween es celebra als països anglosaxons, principalment als Estats Units, Canadà i el Regne Unit. Els nens surten al carrer disfressats, principalment de personatges ficticis com fantasmes, bruixes i monstres, i demanen dolços a la resta de veïns.
La Castanyada és una festa popular de Catalunya en la que es mengen castanyes,panellets, moniatos i fruita confitada. La beguda típica de la Castanyada és el moscatell.
* Com fem els panellets?
Ingredients:
½ Kg Ametlla crua molida
½ Kg Sucre
250gr. Patata cuita
Pell ratllada de llimona
2 ous sencers
1 iema d’ou
Ingredients extra:
Coco ratllat
Pinyons
Ametlles
Xocolata
Preparació:
Cou la patata amb pell, pela-la un cop cuita i deixa-la refredar. Xafa-la amb una forquilla i barreja-la bé amb el sucre, després agrega l’ametlla molida, la ratlladura de pell de llimona i la barreges bé.
Separa iema de les dues clares d’ou, reserva-les i fica les iemes a la mescla anterior amb tots els ingredients.
Separa els ingredients extra en plats diferents. Fes boletes amb la massa i afegeix-les els ingredients extres.
Prepara una safata de forn amb paper d’alumini i una mica de farina. Engega el forn amb el grill a 170º per que es vagi escalfant.
Col·loca les boletes a la safata i passa un pinzell per la superfície dels panellets de pinyons i ametlles amb la iema d’ou.
Finalment es posen al forn durant 10-12 minuts, tot controlant de retirar-los en el moment que estiguin daurats.
Enllaços:
*La Castanyada
*Festa Halloween
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
Després de treballar els diferents recursos educatius que podem aplicar a l'educació d'avui en dia, us oferim una sèrie d'activitats relacionades amb les diferents festes, costums i tradicions treballades a les escoles per tal d'ajudar i orientar els educadors i pares a focalitzar la manera de treballar diferents aspectes d'aquests centres d'interès.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (1)
Fill d’una família de classe mitja pobre de Recife, al Brasil, va néixer el 19 de setembre de 1921
Paulo Freire va conèixer la pobresa i la fam durant la “Gran depresión” de 1929, una experiència que formaria les seves preocupacions per els pobres i que l’ajudaria a construir la seva perspectiva educativa. Freire va estudiar filosofia i psicologia del llenguatge al mateix temps. Va donar classes de portuguès a secundaria. Es va casar al 1944 amb Elza Maia que era professora de primària. Van tenir cinc fills i van col·laborar per la resta de la seva vida.
Paulo Freire deia que mancaven educadors desitjosos de ser més conscients de canviar el món.
Basava el seu mètode en la teoria i la pràctica, va treballar en l’alfabetització d’adults i ajudava a preparar els adults per a la vida social. Gràcies al qual molts ciutadans van poder votar. ( Els analfabets no podien).
Principis:
S’ha d’establir una relació dialèctica per canviar i millorar.
- Col·laboració
- Unió
- Organització
- Síntesi Cultural
La vida es un risc, “ no es posible vivir y menos sin riesgos”
El saber es com la donació. Però ningú o sap tot. Així existeix una situació d’igualtat entre el docent i l’alumne.
L’esperança d’aquest món canviarà es una necessitat ontològica. L’esperança motiva i dona força.
- No podem educar si no tenim en compte el context cultural.
- Tot allò que ens envolta són elements educatius.
- El llenguatge no pròxim es un error pedagògic.
L’educació per si sola no transforma el món.
- Pedagogia de la pregunta.
- A partir de coses significatives i quotidianes treballar les paraules i ajudar a les persones a comprometeres amb l’aprenentatge.
En aquest link podeu trobar entrevistes al propi Paulo Freire.
Publicado por
Cargols emprenedors!
comentarios (0)
El pròxim dia 25 de Novembre es el dia internacional contra la violència de gènere, un problema davant el que no podem tancar els ulls i sobre el que hem de treballar amb força per aconseguir la seva eliminació. Hem de treballar a les escoles i conscienciar als nostres alumnes contra aquest tipus de violència.
Des del ministeri de igualtat es promouen diferents aspectes per ajudar a les dones amb problemes de violència de gènere.
Des d’aquí també volem recordar el número 016 on animem a tota aquella dona que necessiti ajuda, o simplement qui vulgui consultar quins protocols d’ajuda pot seguir una persona en aquesta situació. Animem també a veïns, amics, coneguts, tothom sap de algú que li sembla, que creo , que potser aquella veïna, aquella amiga,... Deixem de sospitar i brindem la nostra ajuda. Preguntem si tot esta bé, vigilem la situació i si es necessari fem arribar la persona als serveis assistencials pertinents i ajudem a que cada cop la veu de la dona maltractada es faci més forta.
Des de aquest bloc volem recordar la situació dels infants en aquest moments, a vegades ho deixem de banda, ja que la nostra atenció es veu centrada en una persona que viu en perill, però hem de tenir present que els infants són esponges i ho veuen i saben tot. Podem tancar-li la porta però no els hi tancarem les orelles.
Existeixen gran varietat de contes pels quals podem tractar la situació familiar, en aquest cas la de violència.
En aquest linc podeu trobar un conte sobre la por, i com tractar-la.
"La hormiga Viajera"http://www.encuentos.com/cuentos-de-insectos/la-hormiga-viajera/
Us animem a que indagueu en el món de la literatura infantil per tractar temes durs com poden ser el de la violència , a la vostra pròpia casa.
Tinguem present que hem d’educar conscientment en tot moment des de la igualtat entre homes i dones i pujar aquest valors des de la infància, perquè a la llarga els nostres infants siguin persones millors.
Con la tecnología de Blogger.