Les estacions

A continuació us exposarem una gran quantitat de recursos i pàgines on podeu trobar molta informació per treballar les estacions amb els infants.

Quatre projectes d’activitats per l’àrea de descoberta del entorn en educació infantil sobre les estacions del anys. Els projectes es presenten per separat per facilitar treballar amb ells durant les quatre estacions.
http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=3587


  • La primavera
  • L’estiu
  • La tardor
  • El hivern 
        • Jocs interactius molt divertits i educatius, podeu descargar el programa i jugar junt als vostres fills en activitats que expliquen des de la roba de cada estació fins el temps i altres aspectes observables de les estacions.

La Tardor:
En aquest bloc podeu trobar una gran varietat d’activitats per a treballar amb els infants.

La primavera
Per treballar la primavera podeu crear un hort, si no teniu la possibilitat per manca d’espai, existeixen moltes activitats amb plantes, com la de tenir una a classe o a casa on l’infant sigui el protagonista de tenir cura de la planta.
Si teniu la possibilitat la creació d’un hort es una experiència molt bonica on podeu treballar la importància del sol per les plantes, així com l’aigua. Explicar perquè floreixen els arbres i com evoluciona el temps al llarg de la primavera.



Panells de temps
Aquests són un element bàsic en les aules i perquè no a casa. És una manera de treballar el temps al llarg de tot el curs i destacar els canvis de cada estació. Podeu trobar gran varietat de panells, en aquest cas us adjunto un en forma de joc per fer més dinàmica la observació del temps.
Panel del tiempo en forma de ruleta
Aquí us deixo un altre panell per treballar les estacions i els mesos del any. Esta destinat per infants de 5 anys.

Estiu
Jocs d'aigua
No perdeu l'oportunitat de treballar i vivenciar les activitats. L'estiu es el moment perfecte per mullar-nos i jugar a embrutar-nos.  
Us deixo un recull de jocs d'aigua molt utils per qualsevol tarda d'estiu.

  Les quatre estaciones de Vivaldi.
Aprofiteu la musica per potenciar els sentits en els vostres infants. A nivell audiovisual, perquè no es un moment perfecte per donar a conèixer música i cultura i experimentar d'altres maneres amb l'entorn. 


0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.