Etapes dels nens

Els nens tenen una serie etapes pel seu creixement i cada etapa porta el seu temps.

0-3 anys.     

Els primers anys de vida d’infant són fundamentals pel seu desenvolupament físic i mental. En aquest anys els nens depenen completament dels pares. En aquesta etapa anirà descobrint allò que l’envolta, i formarà la seva personalitat. Es una etapa essencial en la vida.
En el seu primer mes de vida, l’infant no veurà amb tota la precisió possible, però a la seva mare la reconeixerà perfectament per la seva olor. El seu millor aliat és el plor, és la seva arma per cridar l’atenció. Poc a poc, el coll es va posant fort, per suportar el pes del coll i també mou les cames i els braços. A més comença a estimular els seus reflexos. A mesura que creix el nen comença a fer sorolls i el seu plor es comença a diferencia segons el que tingui: gana, son… També a comunicar mitjançant el seu somriure i la seva visió. Als tres mesos comença a veure color i el seu sistema auditiu es va desenvolupant. Comença a utilitzar les mans, identificar sons i a moure i agafa tot allò que troba (joguines).
Als quatre mesos esta més espavilat, comença a diferenciar allò que es familiar d’allò desconegut. En àmbit de l’alimentació el nen als sis mesos o així comença a menjar papilles, i als set mesos diu paraules com “no” i també li surten les dents.
A mesura que es fan grans els bebes van esbrinant la seva autoritat, la seva autonomia ja que comencen a caminar. Així als dos anys els bebes ja poden dir el seu nom perfectament i mantenir una mínima conversació, també diuen adéu als bolquers i el seu comportament és més rebel. Un altre factor important és la imitació als adults. Als tres anys ja no és un bebe és un nen.

3 - 6 anys


Entre els 3 i 6 anys, els nens tenen una imaginació sorprenen. El procés de maduració, no es gens fàcil. El nen ha de conèixer el món i anar relacionar-se. Per aquest motiu, els nens treuen la seva imaginació per crea un món paral·lel on tinguin protecció i sigui el seu refugi. Així els pares han de tenir en compte a aquestes edats el fet de jugar amb ells, i estar present en aquesta capacitat d’imaginació que tenen per inventar-se situacions.
També comencen a reconèixer l’amistat i accepten responsabilitats. Es reconeixen amb el sexe és a dir, els nens comencen a fer allò que fa el pare i les nenes el que fa la mare.

6 - 12 anys

Comencen a tindre responsabilitats, és a dir, la escola. El paper que tenen els pares és d’influenciar als seus fills de forma positiva perquè el nen li agradi el que fa (llegir, escriure…). Han de premiar allò que fa bé i ajudar a rectificar el que està malament.
És té que cuidar els nens amb una alimentació sana, ensenya al nen a menjar de tot (fruita, verdura…) tenir present també hàbit de l’ higiene personal i fer que el esport estigui present en la vida del nen.
El nen creix i cada com té més present la seva presencia física, respectar el que vulgui estar sol, la seva independència… Tot això fa saber que el nen ja es independent i que ara és té que deixar que voli sol, que experimenti, que aprengui, que equivoqui, però això si que sempre ha de saber que tindrà el suport de la família quan ho necessiti. 





0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.