Les PDI (Pissarres Digitals Interactives)

Les PDI són un recurs didàctic innovador, que consta principalment d’un ordinador connectat a Internet, un videoprojector i un dispositiu control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts multimèdia, així com executar totes les aplicacions de l’ordinador. A més a més, reuneix les mateixes prestacions que la pissarra convencional, ja que també podem fer-hi anotacions manuscrites.

La PDI aporta la interactivitat ( ja que es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció) i la incorporació de les TIC a l’aula, fent d’aquesta una eina dinàmica i motivadora per l’alumnat.

Les aplicacions educatives que es poden realitzar a l’aula amb la PDI són les següents:

-         Exposicions i explicacions (argumentacions, enumeracions, descripcions, etc).
-         Seguiment d’activitats individuals o col·lectives.
-         Posada en comú d’activitats i síntesi.
-         Anàlisi visual i composició artística (fotografies, obres d’art, etc)
-         Reforç de continguts amb la implementació d’objectes d’aprenentatges externs (presentació, seguiment i correcció).
-         Fer de l’error una font d’aprenentatge.


Existeixen tres tipus de Pissarres Interactives:

-         PDI: Utilitzant la tecnologia per inducció electromagnètica i el llapis interactiu, es poden dur a terme totes les funcions. En aquest cas el mestre realitza les anotacions des de i sobre la superfície de projecció. Els elements que la formen són una pissarra connectada a un ordinador i aquest a un videoprojector.



-         PDIP (Pissarra Digital Interactiva Portàtil): En aquest cas es tracta de fer el mateix però des de qualsevol lloc de l'aula, en una pantalla estàndard o la paret. L'ordinador, que esta connectat al videoprojector, rebrà la informació del perifèric mitjançant una connexió USB o Wireless entre ells utilitzant la tecnologia ultrasònica.

-         Tablet Monitor: En aquest cas el perifèric des del qual es realitza el control de l'ordinador i les anotacions manuscrites és un monitor especial (combinació de monitor i tauleta) i no un punter com en els tipus anteriors.



A continuació us desem enllaços d’interès:
http://www.youtube.com/watch?v=gcnAMqr3s_A&feature=related

0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.