Nadal

Aquest es un dels centres d'interès que més els hi agrada treballar als nens/es.

Us explicarem una mica d'historieta sobre els Reis Mags i el tortell de reis, i os posarem la carta als reis per a que la pugeu imprimir i així els nens l'escriguin i la puguin enviar.



- Els Reixos, són uns mags que van ser  guiats per un estel fins arribar a Betlem per  portar-li  regals a Jesús. Aquests regals van ser or, encens i mirra.
Els tres Reis són:

-Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i  blancs, anava vestit amb una túnica de color verd i amb una capa taronja, d’origen europeu, i va oferir l’or a Jesús.

-Gaspar, el rei ros,  jove, tenia la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, anava vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, d’origen asiàtic, i va donar l’encens a Jesús.

-Baltasar, el rei negre, vesteia segons l’estil dels àrabs, portava una túnica vermella i una capa blanca,  d’origen africà i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra.



- El dia 6 és típic menjar el Tortell de Reis que és un pastís típic català el qual te  forma d’anella,està fet de pasta fullada esta farcit de massapà encara que actualment també se li posa nata o crema, porta fruita confitada i pinyons al damunt, al centre està decorat amb una corona.  
En aquest tortell ens trobem dues sorpreses amagades: una fava seca i una figura. Diu la tradició que aquell qui troba la figureta és coronat, mentre que qui  troba la fava li tocarà pagar el tortell el pròxim any.










CARTA ALS REIS MAGS















0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.