Projecte 1 x 1




  • En que consisteix 1x1?


Consisteix en la implantació de les noves tecnologies a l’aula, és a dir, un alumne per un ordinador. Aquests ordinador serà finançat per la Generalitat i altre part per de la família d’alumne. Així cada alumne disposarà d’un ordinador i el professorat d’un projector o d’una pissarra digital per duu a terme la classe.

Per poder fer aquesta tasca, els centres han hagut de ficar-se mans a l’obra adaptant les seves aules a les noves peticions d’aquests pla. Així trobem les connexions Wifi a tot el centre, la instal·lació de més endolls i de projectors. També els professors han realitzat la formació necessària per aquesta tasca, amb cursos de formació, per estar al nivell de les noves tecnologies.

  • Com funciona?

 La família ha d’adquirir un ordinador homologat. Aquest ordinador val uns 300 euros dels quals 150 els paga la Generalitat i la família la meitat que hi resta. També tenen la opció de demana beques per adquisició del portàtil. Així una vegada l’ordinador estigui en mans del alumne és de la seva responsabilitat i de la seva família.
Pel funcionament d’aquest sistema s’ha de activa l’Atria. Anomenat sistema és la forma de pagament dels nous recursos (llibres digitals), dels quals la Generalitat li dóna a cada alumne 30 euros i l’alumne ha de pagar la resta d’aquest import.

  • Finalitat del projecte.

 La finalitat del projecte, és tindre una aula constantment connectada a la xarxa. Així s'augmenta els coneixements als que pot accedir alumne i també el professor. Una altra finalitat d'aquest projecte es que interès per part d'alumne i per part del professor incrementi, per poder aconseguir millors notes. Encara que tot el proposat es vegi tan bé s'ha de tindre en compte que les noves tecnologies poden fallar, per aquest motiu sempre es recomanable tindre una activitat alternativa, sense ús de les noves tecnologies.

Amb aquests mètode, avui dia hi ha 70 centres de tota Catalunya i es preveu que en 4 anys s’estengui a tota Catalunya, a la Secundaria i al cicle superior de primària.


Links d'interès:



0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.