Violència de Gènere



El pròxim dia 25 de Novembre es el dia internacional contra la violència de gènere, un problema davant el que no podem tancar els ulls i sobre el que hem de treballar amb força per aconseguir la seva eliminació. Hem de treballar a les escoles i conscienciar als nostres alumnes contra aquest tipus de violència.

Des del ministeri de igualtat es promouen diferents aspectes per ajudar a les dones amb problemes  de violència de gènere.

Des d’aquí també volem recordar el número 016 on animem a tota aquella dona que necessiti ajuda, o simplement qui vulgui consultar quins protocols d’ajuda pot seguir una persona en aquesta situació. Animem també a veïns, amics, coneguts, tothom sap de algú que li sembla, que creo , que potser aquella veïna, aquella amiga,... Deixem de sospitar i brindem la nostra ajuda. Preguntem si tot esta bé, vigilem la situació i si es necessari fem arribar la persona als serveis assistencials pertinents i ajudem a que cada cop la veu de la dona maltractada es faci més forta.

Des de aquest bloc volem recordar la situació dels  infants en aquest moments, a vegades ho deixem de banda, ja que la nostra atenció es veu centrada en una persona que viu en perill, però hem de tenir present que els infants són esponges i ho veuen i saben tot. Podem tancar-li la porta però no els hi tancarem les orelles.
Existeixen gran varietat de contes pels quals podem tractar la situació familiar, en aquest cas la de violència.



En aquest linc podeu trobar un conte sobre la por, i com tractar-la.
"La hormiga Viajera"http://www.encuentos.com/cuentos-de-insectos/la-hormiga-viajera/





Us animem a que indagueu en el món de la literatura infantil per tractar temes durs com poden ser el de la violència , a la vostra pròpia casa.
Tinguem present que hem d’educar conscientment en tot moment des de la igualtat entre homes i dones i pujar aquest valors des de la infància, perquè a la llarga els nostres infants siguin persones millors.


0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.