Resiliència



La resiliència és la capacitat que tenen les persones, per fer front a les adversitats i dificultats que se’ls hi presenten al llarg de la seva vida.

Aquestes persones accepten les seves vivències, possiblement traumàtiques, les superen, i segueixen endavant amb les seves vides, normalment a un nivell superior, com si aquests traumes haguessin desenvolupat en la persona uns mecanismes i/o recursos que l’ajudessin a ser més forts davant les situacions que se’ls hi presenta.

Se’n diu que les persones resistents tenen una forta sensació de control i estan més obertes als canvis en la vida, a la vegada que tendeixen a interpretar les experiències estressants i doloroses com una part més de l’existència.

Existeixen dos tipus de persones les no-resilients i les pro-resilients , havent es clar, una gradació intermèdia. A partir d’aquí s’ha observat estadísticament que és molt freqüent, que quant més activitat cognitiva i capacitat intel·lectual tingui el subjecte, més augmenti la resiliència, ja que pot processar d’una manera més eficaç els traumes.

Nosaltres com a futurs educadors, tindrem una funció de guia, amb la que podrem ajudar tant a nens, adolescents i adults a desenvolupar la seva resiliència, amb la que podran arribar de manera òptima a la resolució dels seus objectius.

Per a més informació, entenedora i visual:


0 comentarios:

Publicar un comentario

Con la tecnología de Blogger.